ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ

Οι πρωτότυπες δράσεις που πραγματοποίησαν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της αγαπημένης συγγραφέα.

Το 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της Άλκης Ζέη (1923-2023)· μιας σταθερής αξίας για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας. Και με αυτή την αφορμή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακήρυξε το 2023 ως «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη», διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση της σπουδαιότητας του έργου της και ιδανική ευκαιρία να ανατρέξουμε για ακόμα μία φορά στις σελίδες των βιβλίων της και να θυμηθούμε ξανά τους αγαπημένους ήρωές της, αλλά και να τους συστήσουμε σε νέους αναγνώστες.
Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, οι σχολικές μονάδες της χώρας μας ανέλαβαν ενεργό δράση και γιόρτασαν καθεμιά με τον δικό της τρόπο. Ήρθε η ώρα να τις γνωρίσετε και –γιατί όχι;– αν είστε εκπαιδευτικός να πάρετε έμπνευση ώστε να εμπλέξετε και τους δικούς σας μαθητές σε μια παρόμοια δημιουργική διαδικασία.

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Μια ομάδα μαθητών του σχολείου, αναγνωρίζοντας ότι η ιέρεια της παιδικής μας λογοτεχνίας αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο του πολιτισμού μας, αποφάσισε να κάνει έναν «περίπατο» στο έργο της και να γνωρίσει καλύτερα τόσο τη συγγραφέα όσο και τον άνθρωπο Άλκη Ζέη. Τα παιδιά διάβασαν βιβλία της και σχετικά άρθρα, περιηγήθηκαν στο διαδίκτυο και με όπλα τη φαντασία, το μεράκι και την τεχνολογία δημιούργησαν ψηφιακά έργα, παιχνίδια, έφτιαξαν κρυπτόλεξα, ζωγράφισαν εξώφυλλα για τα βιβλία της, έγραψαν τις δικές τους ιστορίες.
Η δουλειά των μαθητών έχει δημοσιευτεί στον ιστότοπο του σχολείου και μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.