Όροι Χρήσης

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Το alkizei.com είναι ο διαδικτυακός πληροφοριακός ιστότοπος που αφορά το έργο και τη ζωή της συγγραφέα Άλκης Ζέη. Ο ιστότοπος ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ιπποκράτους, αριθμός 118, με Αρ. Μ.Α.Ε. 52798/001/Β/2002/0535, Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 4931101000, με Α.Φ.Μ.: 099325065 της Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών, τηλ.: 211 3003500 και fax: 211 3003562, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας metaixmio@metaixmio.gr και στον Πέτρο Σεβαστίκογλου του Γεωργίου, κάτοικο Αθηνών (εφεξής «ΚΑΤΟΧΟΣ»).

Οι παρακάτω όροι και προϋποθέσεις καλύπτουν αποκλειστικά επίσκεψη του ιστότοπου www.alkizei.com (εφεξής «site»). Κάθε χρήστης που εισέρχεται και κάνει χρήση των υπηρεσιών του site (εφεξής «Χρήστης») θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους που εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος Χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους, οφείλει να απέχει από τη χρήση του site και από κάθε συναλλαγή με αυτό. Ο ΚΑΤΟΧΟΣ διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει οποτεδήποτε τους όρους χρήσης.

Ο ΚΑΤΟΧΟΣ δεσμεύεται ως προς την αλήθεια, την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο site αναφορικά με την ταυτότητα και τα στοιχεία τόσο του ΚΑΤΟΧΟΥ όσο και των προμηθευτών του, αλλά και τα κύρια χαρακτηριστικά των πληροφοριών που διαθέτει. Ο ΚΑΤΟΧΟΣ επιφυλάσσεται και δεν δεσμεύεται για τυχόν τεχνικά ή τυπογραφικά λάθη που έγιναν εκ σφάλματος, παραδρομής ή οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας και τα οποία δέχεται να διορθώσει εφόσον υποπέσουν στην αντίληψή του.

Ο ΚΑΤΟΧΟΣ δεν φέρει ευθύνη ούτε υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε ζημιά και ηθική βλάβη προκύπτει από αδυναμία παροχής υπηρεσιών υποστήριξης.

Κάθε Χρήστης είναι ελεύθερος να κάνει χρήση του site σύμφωνα με τον νόμο. Ο ΚΑΤΟΧΟΣ δεν παρεμβαίνει και δεν διορθώνει τα δεδομένα που μεταφέρει ο Χρήστης, ο οποίος οφείλει να συμπληρώνει με ορθότητα και ακρίβεια τα απαιτούμενα στοιχεία. Ο Χρήστης συμφωνεί να μη χρησιμοποιείται το site με σκοπό να παραβιάσει τους ελληνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς νόμους.

 

Δικαιώματα Πνευματικής & Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο του site, συμπεριλαμβανομένων των διακριτικών τίτλων, σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων κ.λπ., αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του ΚΑΤΟΧΟΥ και προστατεύεται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων, ή πνευματική ιδιοκτησία τρίτων για την οποία ο ΚΑΤΟΧΟΣ έχει λάβει άδεια χρήσης για τις δικές του αποκλειστικά ανάγκες.

Επιπλέον, οποιοδήποτε λογισμικό ή αρχείο διατίθεται για μεταφόρτωση (downloading) από αυτόν τον διακομιστή αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του ΚΑΤΟΧΟΥ.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αναπαραγωγή, διάδοση, μετάδοση, αναμετάδοση του υλικού ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης του ΚΑΤΟΧΟΥ ή οποιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

  

«Σύνδεσμοι» (links) προς άλλους ιστότοπους

Ο ΚΑΤΟΧΟΣ δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων ιστότοπων (websites) και ιστοσελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω «συνδέσμων», hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη χρήση τους, ο Χρήστης οφείλει να απευθύνεται απευθείας στους αντίστοιχους ιστότοπους και ιστοσελίδες, οι οποίοι και φέρουν τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η παροχή των συνδέσμων στο site γίνεται για λόγους διευκόλυνσης του Χρήστη και ο ΚΑΤΟΧΟΣ σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει, δεν αποδέχεται και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο κάθε συνδέσμου.

Όταν ο Χρήστης αποστέλλει ένα αίτημα online, οι πληροφορίες που παρέχει χρησιμοποιούνται για να λάβει ηλεκτρονική απάντηση στην ερώτησή του. Οι αιτήσεις που συμπληρώνει κάθε Χρήστης καθώς και η ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλει αντιμετωπίζονται ως στοιχεία απόρρητα. Δεν μεταβιβάζεται το περιεχόμενο αυτών, παρά μόνο στον άμεσα ενδιαφερόμενο αποδέκτη και στις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, εφόσον αυτό ζητηθεί από τον ΚΑΤΟΧΟ, ή στην περίπτωση που το περιεχόμενο του μηνύματος θεωρηθεί ότι θίγει και προσβάλλει τον ΚΑΤΟΧΟ. Τέτοια ενέργεια είναι απαραίτητη για:

  1. την προστασία των δικαιωμάτων και της περιουσίας του ΚΑΤΟΧΟΥ,
  2. την προστασία ενάντια στην κακή ή στη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του site,
  3. την προστασία της προσωπικής ασφάλειας ή της περιουσίας των χρηστών και του καταναλωτικού κοινού.

Παρ’ όλα αυτά, εάν ο Χρήστης χορηγήσει στον ΚΑΤΟΧΟ ψευδή ηλεκτρονική διεύθυνση ή προσπαθήσει να λάβει τη θέση κάποιου άλλου προσώπου όταν στέλνει πληροφορίες online, όλες οι πληροφορίες –καθώς επίσης και το IP address– θα αποτελούν μέρος οποιασδήποτε έρευνας. Οι άνθρωποι του ΚΑΤΟΧΟΥ μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστούν το ηλεκτρονικό μήνυμα του Χρήστη σε συνεργασία με το τεχνικό τμήμα. Επιπλέον, εάν οποιοσδήποτε Χρήστης ζητήσει να επικοινωνήσει με αρμόδιο υπάλληλο από το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του ΚΑΤΟΧΟΥ προκειμένου να τον βοηθήσει σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική αλληλογραφία, τότε ο υπάλληλος αυτός θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλο το εύρος πληροφοριών το οποίο είναι σχετικό με το αίτημα του εν λόγω Χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Χρήστη και των μηνυμάτων του. Ο ΚΑΤΟΧΟΣ δεν έχει ευθύνη για την πολιτική ασφαλείας άλλων ιστότοπων ή για τον τρόπο με τον οποίο αυτοί διαχειρίζονται τους ηλεκτρονικούς τους επισκέπτες.