«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ» ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ» ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο που καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη.

Κατά την περίοδο 2023-2024 στον Δήμο Χαλανδρίου θα λειτουργήσουν 11 εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη πραγματοποιείται δωρεάν εργαστήριο για μαθητές και μαθήτριες από 8 ετών με τίτλο «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη».

Ως «πρύτανης» της παιδικής μας λογοτεχνίας αλλά και ως πεζογράφος σημαντικών έργων για ενήλικες, ως συγγραφέας που παρέμεινε ενεργή μέχρι το τέλος της ζωής της και ως άνθρωπος που συμμετείχε στα κοινά και συνομιλούσε τακτικά με τους αναγνώστες της, η Άλκη Ζέη αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο του πολιτισμού μας. Τα μυθιστορήματά της για παιδιά δημιούργησαν ολόκληρη σχολή και επηρέασαν γενιές νεότερων συγγραφέων.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία μέσα από το έργο της Άλκης Ζέη να προσεγγίσουν πολλά και διαφορετικά είδη γραπτού λόγου, όπως το παραμύθι, το ιστορικό μυθιστόρημα, την αυτοβιογραφία κ.λπ., και να δημιουργήσουν ιστορίες με βάση τα βιβλία της σπουδαίας συγγραφέα, από τα οποία διαβάζονται αποσπάσματα.

Αναλυτικά το εργαστήριο περιλαμβάνει:

  • Εργαστήριο δημιουργικής γραφής, εικαστικών, σκηνογραφίας και θεατρικού παιχνιδιού
  • Δημιουργία κειμένων
  • Δημιουργία συλλογής διηγημάτων

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου προτείνεται η εκτύπωση της συλλογής διηγημάτων που θα γράψουν/εικονογραφήσουν τα παιδιά.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, από τις 6 έως τις 8 μ.μ., στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Τομπάζη & Φιλικής Εταιρείας 12, Χαλάνδρι). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση aetopoli@otenet.gr αναγράφοντας τον τίτλο του εργαστηρίου.

Συγχαίρουμε τον Δήμο Χαλανδρίου για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.