ΗΜΕΡΙΔΑ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ» ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ» ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ» ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή το Λογοτεχνικό έτος «Άλκη Ζέη», η Ελληνική Κοινότητα του Στενού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και της ιταλικής Εθνικής Ένωσης Νεοελληνικών Σπουδών διοργάνωσε στη Μεσσήνα της Σικελίας, ημερίδα με τίτλο «100 χρόνια με την Άλκη Ζέη».

Η ημερίδα έλαβε χώρα το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας του Στενού, όπου λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με το όνομα της αγαπημένης συγγραφέα: «Άλκη Ζέη-Ταξίδι στα γράμματα».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δανιήλ Μακρής και η Μαίρη Κρητικού εκ μέρους της Superfast Ferries, η οποία από το 2019 στηρίζει το έργο της Κοινότητας με πολλαπλούς τρόπους, ενώ μίλησαν η Μαρία Καρακάουζι, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο και η Κατερίνα Παπαθέου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που λαμβάνουν μέρος στα μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην κοινότητα του Στενού, δραματοποίησαν σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Πανταζή το βιβλίο της Άλκης Ζέη Η Αλίκη στην χώρα των μαρμάρων, σε εικονογράφηση της Σοφίας Ζαραμπούκα.

Αποσπάσματα από το έργο της Άλκης Ζέη διάβασε η ηθοποιός Μαρία-Τερέζα Ντε Σάνκτις.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της Άλκης Ζέη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.