Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Άλκη Ζέη στην Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Εργαστήρια για παιδιά με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη

Θέλετε να συστήσετε στα παιδιά σας την αξέχαστη Άλκη Ζέη και να τα φέρετε σε επαφή με το πολυβραβευμένο έργο και τους ήρωες που γενιές αναγνωστών έχουν λατρέψει;
Στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου 2023 μπορείτε να επισκεφθείτε μαζί τους την Εθνική Βιβλιοθήκη που τιμά την Άλκη Ζέη μέσα από τα έργα και τις ιστορίες της. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της και οι ήρωές της συνεχίζουν να γεμίζουν με φαντασία και γνώση τις ζωές μικρών και μεγάλων παιδιών.
Δείτε παρακάτω τις δράσεις που έχει οργανώσει η ΕΒΕ και λάβετε μέρος.

«Ταραξίες και ψίθυροι στη Βιβλιοθήκη»
Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, από τις 10:30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, η Εθνική Βιβλιοθήκη καλεί οικογένειες να δημιουργήσουν μαγικά πλάσματα παρέα με το αγαπημένο όλων Καπλάνι της Άλκης Ζέη.
Διάρκεια προγράμματος: 75 λεπτά
Αριθμός συμμετεχόντων: 10 οικογένειες (κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν ενήλικα) 
Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-6 ετών.

«Αχ, τι δύσκολο να είσαι ήρωας!»
Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ένα δίωρο εργαστήριο για εφήβους. Οι έφηβες και οι έφηβοι θα ακολουθήσουν τις λέξεις, το χιούμορ, τη διεισδυτική ματιά της Άλκης Ζέη μέσα από τη σωματική κίνηση, σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, όπως τα emoji, και ένα μαξιλάρι. Θα εξερευνήσουν το συγγραφικό σύμπαν της συγγραφέα, ενώ παράλληλα θα εκφράσουν τις προσωπικές τους ιστορίες και την καθημερινότητά τους. Η καταγραφή της συνομιλίας κάθε έφηβης και κάθε εφήβου με τα γραπτά της Άλκης Ζέη θα γίνει με τη δημιουργία μιας αυτοσχέδιας έκδοσης (zine).
Διάρκεια προγράμματος: 120 λεπτά
Αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
Ηλικία συμμετεχόντων: 14-17 ετών

Οι παραπάνω δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τις Ελένη Βελτανιώτη και Βίκη Χρηστάκη, μουσειοπαιδαγωγούς, επιμελήτριες εκπαίδευσης. 
Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων πατήστε ΕΔΩ.