Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Ένας μοναδικός διαγωνισμός με αφορμή το graphic novel «Το καπλάνι της βιτρίνας»

Η Άλκη Ζέη είναι η αγαπημένη συγγραφέας των παιδικών μας χρόνων. Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη η Ελληνική Κοινότητα Ουρουγουάης και το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» συστήνουν στα παιδιά της λατινοαμερικάνικης χώρας την ιέρεια της παιδικής μας λογοτεχνίας και το σπουδαίο έργο της προκηρύσσοντας διαγωνισμό για τους μαθητές του Δημοτικού. Στόχος του διαγωνισμού είναι, εκτός από τη γνωριμία με τα βιβλία της αξέχαστης συγγραφέα, να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να τα φέρει σε επαφή με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Όσοι και όσες συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν διαβάσει το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου Το καπλάνι της βιτρίνας, το οποίο έχει εκδοθεί μεταξύ άλλων και στα ισπανικά, ώστε να έχουν μια ιδέα για τους βασικούς χαρακτήρες και το πλαίσιο μέσα στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία. Στη συνέχεια θα επεξεργαστούν ένα δισέλιδο από τη διασκευή του βιβλίου σε graphic novel δημιουργώντας τις δικές τους φούσκες ομιλίας των χαρακτήρων με κεφαλαία γράμματα, καθώς και ένα αφηγηματικό κείμενο σε πεζό λόγο με τη συνέχεια της ιστορίας που παρουσιάζεται στο κόμικ.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να παραδώσουν αυτοπροσώπως ή να αποστείλουν τα έργα τους στην Ελληνική Κοινότητα Ουρουγουάης ή στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2023. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική επιτροπή, ενώ οι νικητές/νικήτριες θα λάβουν αναμνηστικά δώρα σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό.

Συγχαίρουμε την Ελληνική Κοινότητα της Ουρουγουάης για την ωραία πρωτοβουλία!

Ο διαγωνισμός στέφθηκε με επιτυχία και στις αρχές Δεκεμβρίου 2023 ανακοινώθηκαν οι δύο νικήτριες του διαγωνισμού, που παρέλαβαν με χαρά τα βραβεία τους κατά την τελετή που διοργανώθηκε στην Ελληνική Κοινότητα.