ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Επετειακό logo Άλκη Ζέη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη το 7ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του αφιέρωμα στην εμβληματική συγγραφέα.

Στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη και του 7ου Συμποσίου Λογοτεχνίας, που θα διεξαχθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στη σπουδαία συγγραφέα μας Άλκη Ζέη. Το 7ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας διοργανώνει το Λογοτεχνικό Περιοδικό «Παρέμβαση», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Π.Ε. Κοζάνης), τον Δήμο Κοζάνης, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, τον πολιτιστικό φορέα «Κύκλος» και με υποστηρικτές το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Ελλάδος).

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 12:45 μ.μ., ο φιλόλογος Παύλος Ταγτεβερενίδης θα δώσει διάλεξη με θέμα «Άλκη Ζέη: η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων», ενώ στη 1 μ.μ. η υποψήφια διδάκτορας Φιλολογίας Άννα Μαμάτσιου θα μιλήσει για την «Άλκη Ζέη: Μια αυτοβιογραφία γραμμένη με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο». Στη 1:15 μ.μ. θα προβληθεί βίντεο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Νίκου Κουρού για τη ζωή και το έργο της αγαπημένης συγγραφέα, ενώ στη 1:30 μ.μ. η θεατρολόγος και συγγραφέας Ρέα Αθανασοπούλου θα δώσει ομιλία με θέμα «Αναγνώσεις στο έργο της Άλκης Ζέη».